Pregătiri pentru Gala Premiilor în Educație, ediția 2009

[RO][Events/Others]

Au început pregătirile pentru Gala Premiilor în Educație, ediția 2009. Fundația Dinu Patriciu, organizatorul evenimentului, și-a propus să premieze cele mai valoroase inițiative românești din domeniul educației, fie că sunt unele instituționale, fie că sunt individuale.

Pentru a asigura un proces de jurizare cât mai corect, Fundația a strâns în jurul său o serie de profesioniști din organizații non-guvernamentale, din companii, din universități și din media. Tincuța Baltag, directoarea Fundației, și Roxana Colisniuc, coordonatoarea proiectului, merită toată stima noastră atât pentru idee, cât mai ales pentru efortul depus ca să transforme această gală într-un landmark pentru un sistem obișnuit în ultimii nouăsprezece ani să fie lipsit de o finanțare adecvată, de o apreciere corectă a activității didactice și cât și mai câte.

Public aici cu acceptul organizatorilor Galei Premiilor în Educație câteva poze făcute de aceștia și publicate inițial pe pagina de Facebook și pe site-ul evenimentului. Sper că oamenii vor înțelege cât de mult efort s-a depus și că juriul nu s-a întâlnit de pe o zi pe alta ca să hotărască după afinități personale. Aceste poze au fost făcute la întâlnirea de pregătire a juriului de la Poiana Brașov, din cursul lunii septembrie.

Acum nu rămâne decât să fim asaltați, și Fundația Dinu Patriciu, și noi, membrii juriului, de dosare de candidatură. Nutresc speranța că oamenii cu adevărat valoroși se vor simți încurajați de acest proiect și vor participa cu inițiative lor. Nu cred că ar trebui să mai așteptăm de la statul român să ni se recunoască valoarea, ci de la comunitatea în care trăim și ‘funcționăm’, în care scriem, ne pregătim și căreia îi dăruim o mare parte din timpul nostru. Gala Premiilor în Educație o astfel de recunoaștere țintește să fie.

 

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.